Fotografije: Osrednja posavska proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Simfonični orkester Glasbene šole Krško FOTO: Lovro Vakselj, www.vakselj.si

Več »

Fotografije: Letni koncert Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško

V soboto, 13. maja 2017, smo v Veliki dvorani Kulturnega doma Krško prisluhnili Letnemu koncertu Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško. Celovečerni koncert, ki so ga glasbeniki izvedli pod budnim vodstvom dirigenta prof. Petra Gabriča, nas je tokrat popeljal skozi različne ritme, tako klasične, kakor tudi zabavne glasbe različnih pokrajin sveta.

Za začetek smo uživali ob priredbi glasbe iz filmov Apollo 13, Titanik in Braveheart. Umirjeni melodiji Faurove Pavane in Chanson de matina, skladatelja Edwarda Elgarja, sta poslušalce popeljala v francoske dežele. Znameniti Amerikanec v Parizu, Georga Gershwina je pridihnil nekoliko jazzovsko atmosfero, ki se je nadaljevala s klasičnimi melodijami slovenskih skladateljev.

Povezovalec, Aleš Tuhtar je na prireditvi duhovito podelil nagrade »Simfonko« in največ jih je prejel prav krški simfonični orkester. Nagrado za najboljša solista sta tokrat prejela pevka Ajda Brilej ter pozavnist Anton Sotošek. Predsednica orkestra, Tatjana Vakselj, je s simboličnim darilom v vrstah orkestra pozdravila tudi nove, mlade člane.

Za zaključek koncerta, so glasbeniki prihranili prav posebno priredbo skladb iz muzikala Mamma Mia, priljubljene švedske skupine ABBA. Bučni aplavz, ki ga je publika namenila orkestru, je tako glasbenike nagradil za celoletno delo in trud. Nekaj utrinkov z dogodka si lahko ogledate v galeriji.

Simfonični orkester Glasbene šole Krško
FOTO: Lovro Vakselj, www.vitapigment.eu

http://www.eposavje.com/http://www.eposavje.com/kultura/29345-letni-koncert-simfonicnega-orkestra-glasbene-sole-krsko-2017.html